mandag den 24. februar 2014

Strikket vest - en sjælden gæst.







Jeg har kastet mig over strikning. Jeg har ingen intentioner om at blive fantastisk til det, men det er nu rart at strikke. Det er let, for strikkepindende styrer selv, hvornår omgangen slutter. Man skal ikke tælle og tælle, som når man laver hæklede figurer.
Jeg kan endnu ikke følge en strikkeopskrift og har ikke et nyt projekt på pinden. Det kommer der nok, da det går ret hurtigt med at lave fine ting på tykke pinde.
Jeg har her brugt strikkepind str. 7 1/2 og noget lækkert garn i uld og akryl. Det skulle jo ikke være alt for dyrt, nu da jeg er nybegynder.

Vesten er improviseret. Jeg kan simpelthen ikke nøjes med at øve mig på dukketæpper og karklude. Derfor har jeg lavet denne simple - måske ikke så kønne - men dejlige vamsede vest til Kaj.  Jeg har strikket retstrik hele vejen og har kun benyttet mig at tage ind ved ærmer og ved halsstykket. Her kunne jeg endelig få brugt en af de mange fine knapper, jeg har fået skrabet sammen.

Tips til gode strikkeopskrifter modtages gerne. De skal være begyndervenlige og gerne til børn.

Lige nu arbejder jeg igen på hæklede dyr. Mine næste to projekter bliver at forny et par opskrifter, som jeg prøvede af i starten af min tid som nørkler. De skal pimpes, skal de!
Det er hyggeligt at lave nogle af de ting, som tog mig lang tid i starten og så mindes den tid på barsel med alt, hvad der hører med til barselslivet. At sidde med at ekstra øre på vuggen i stuen. At gå og planlægge mit næste hækleprojekt, når Kaj sov i barnevognen. At være træt og slå hjernen fra med en hæklenål i hånden. At føle at jeg alligevel lærte noget nyt i takt med, at jeg blev bedre til at hækle, designe og realisere ideer.

Jeg glæder mig til at poste resultatet.



søndag den 9. februar 2014

Klovnerangle - min første opskrift!









Så fik jeg endelig lavet min egen opskrift. Al begyndelse er svær, så jeg har valgt en let og enkelt figur. Det er en nem og hurtig rangle, som gør sig glimrende som barselsgave eller i nysgerrige hænder hos småbørn.
Det er en klovn og ideen er, at man kan skifte farver på knapper, striber, tøj, hat osv. Der er mange mulige farvekombinationer. Man kan holde farverne i de populære drenge og pigefarver, som bl.a. designet "Sebra" benytter sig af. Man kan også bruge klare farver og glittertråd. Mulighederne er mange.

Det er meget vigtigt, at bjælden i ranglen har en god og tydelig lyd. Jeg kan anbefale denne bjælde/raslekugle fra egnedesign.dk. Den har en rigtig god lyd, der ikke så let dæmpes af bamsefyldet.

Jeg har selv testhæklet figuren, så kom endelig med kommentarer til opskriften.
De to klovne på billedet er ikke helt ens, da jeg har foretaget nogle ændringer i processen. Send mig gerne billeder, hvis du skulle kaste dig over klovneranglen.

Her sender jeg så min første opskrift ud i verden:



Klovnerangle - opskrift

Ranglen er ca. 17 cm høj.
Her tages udgangspunkt i den røde klovn.
Fyld ranglen undervejs, så du ikke ender med at være for hård ved maskerne.

(Rød)
1.  omg: Start med 6 fm i en MR. (6)
2.  omg: 2 fm i hver fm (12)
3.  omg: *2 fm i næste fm, 1 fm i næste fm* gentag 6 gange (18)
4.  omg: *2 fm i næste fm, 1 fm i de næste 2 fm* gentag 6 gange (24)
5.  omg: 1 fm i bagerste led af hver fm* (24)
6.  - 8. omg: 1 fm i hver fm (24)

(Guld)
9.  - 10. omg:  1 fm i hver fm (24)

(Rød)
11.  - 21. omg: 1 fm i hver fm (24)

(Guld)
22.-23. omg: 1 fm i hver fm (24)

(Rød)
24.  - 34. omg: 1 fm i hver fm (24)
35.  omg: *fm tage ind, 1 fm i de næste 2 fm* gentag 6 gange (18)
36.  - 37. omg: 1 fm i hver fm (18)
38.  omg: * fm tage ind, 1 fm i næste fm* gentag 6 gange (12)

(Beige)
39.  omg: 1 fm i hver fm (12)
40.  omg: 2 fm i hver fm (24)
41.  omg: 1 fm i hver fm (24)
42.  omg: *2 fm i næste fm, 1 fm i de næste 3 fm* gentag 6 gange (30)
43.  omg: *2 fm i næste fm, 1 fm i de næste 4 fm* gentag 6 gange (36)
44.  - 47. omg: 1 fm i hver fm (36)

Husk at placere bjælden, før der tages ind.

(Guld)
48.  omg: 1 fm i hver fm (36)
49.  omg: *fm tage ind, 1 fm i de næste 4 fm* gentag 6 gange (30)

(Rød)
50.- 51. omg: 1 fm i hver fm (30)
52.  omg: *fm tage ind, 1 fm i de næste 3 fm* gentag 6 gange (24)
53.  - 54. omg: 1 fm i hver fm (24)
55.  omg: *fm tage ind, 1 fm i de næste 2 fm* gentag 6 gange (18)
56.  - 57. omg: 1 fm i hver fm (18)
58. omg: *fm tage ind, 1 fm i næste fm* gentag 6 gange (12)
59.  omg: *fm tage ind* gentag 6 gange (6)
Luk af.

Klovnens krave:
(B)
1.  omg: hækl en omg. fm rundt langs farveskiftet mellem hoved og krop.
2.  omg: 2 fm i hver fm
3.  omg: 1 fm i hver fm
4.  omg: 2 fm i hver fm
5.  omg: 1 fm i hver fm. Luk af og hæft enderne.

Klovnens næste er lavet ved at slå en masse knuder på garnet. Herefter har jeg broderet hen over mange gange.

Øjnene er broderet på. Disse kunne dog med fordele være safety eyes. Det giver et fint udtryk.

Knapperne er broderet på. Her kan man også bruge safety eyes i flere farver.


Tips:

Jeg binder altid knude på garnenderne ved farveskifte. Så slipper jeg for at hæfte på bagsiden.

Du kan med fordel tilpasse farveskiftet, så det sker samme sted/på samme side af klovnen hver gang.

Fyld figuren i løbet af arbejdet. Det gør det lettere at stoppe den fint og uden at hive og slide for meget i maskerne.


Jeg har brugt en bjælde, der har god lyd. Den har jeg fundet på egnedesign.dk.

God fornøjelse!



Opskriften er privat og du må derfor ikke sælge opskriften eller ting du har lavet ud fra den.

fredag den 7. februar 2014

Uro med skovens dyr









Endelig kom lille Nína . Vi har ventet længe på at møde hende og skovens dyr har ventet på at blive sluppet fri under grønne grene igen. Denne uro er lavet i samarbejde med min mand. Han har nemlig skåret grenen i birkefinér. Den er fra bogen  "Løjerlige løvsavsfigurer" af Birger Wulff. Man skal vist være ferm med en stiksav eller en dekupørsav for at kunne få så fint et resultat. Jeg må udnytte, at jeg har en sådan håndværker derhjemme og er allerede begyndt at tænke på, hvilke fine uroer og lignende jeg kan få lavet i samarbejde med ham.
Jeg har malet grenen med almindelig akrylmaling.

Dyrene er fra Maja Hansens "Flere hæklede dyr" og jeg er helt vild med dem. Da jeg så dem i hendes bog, fik jeg lyst at lave dem. Nu bød lejligheden sig, da min mand og lille Nínas far er jagtinteresserede. Nínas mor er fra Island og er også vild med smukke ting i naturlige materialer. Uroen kunne ikke få et bedre hjem og jeg håber, at Nína vil få mange hyggelige stunder under den.




lørdag den 1. februar 2014

Kenn dit monster på geviret.









Det er sjældent, at der hækles uhyggelige monstre. Nettet bugner med søde kaniner, elefanter og ugler. Der er også monstre, men oftest er de lidt skæve og fjollede i det.
Jeg leger med at formgive og nyder at freestyle, mens jeg hækler. Derfor fik jeg lyst til at lave et af John Kenns monstre, som jeg før har præsenteret her på bloggen. De er mystiske og næsten mytiske og så er jeg fascineret af, at John Kenn kan lave så mange spændende motiver på et lærred på størrelse med post-its.

Jeg har virkelig prøvet at gennemtænke denne figur. Jeg har brugt blød uldent garn for at fremhæve monstrets pels. Jeg har brugt naturlige farver for at gøre monstret så realistisk som muligt. Jeg har eksperimenteret med at gøre geviret stift og hænderne tynde og krogede. Jeg har mange gange konsulteret det billede, som jeg har ladet mig inspirere af. 
Selve figuren har John Kenn brugt i mange af sine billeder, men jeg har valgt dette billede, da det viser figuren særligt tydeligt.





Billedet har jeg fundet her. Dette er kun et lille udsnit af det originale billede, da dette ikke tilhører mig. Du kan  finde mange flere af John Kenns post-it monstre her.

Som I kan se, er mit monster blevet en mere nuttet udgave af denne monster-art. 
Mit valg af garn betød, at monstret fik et blødt, varmt og rart udseende. Monstrene har lange tynde ben, der ender ud i næsten ingenting. De er også slanke og lange. Det var utrolig svært at gengive med det tykke garn. Benene blev derfor lidt korte. Det betød, at jeg selv måtte finde på, hvordan fødderne skulle se ud. Jeg fandt faktisk en hel ny måde at freestyle fødder. Jeg håber stadig, at jeg snart lærer det der med at lave en opskrift. Så kan jeg videregive "mine nye fødder".
Ørerne blev også mere nuttede end tilsigtet. Hvis jeg skal have held med at efterligne dette monster bedre, skal jeg nok bruge almindeligt bomuldgarn og hæklenål 2,5,  da det vil give mulighed for at få flere detaljer med.
Jeg er ellers blevet glad for dobbeltgarn, så figurerne bliver større, men jeg får nu pænere resultater med tyndt garn og lille størrelse hæklenål.

Jeg har lyst til at forsøge mig med flere af John Kenns monstre, men det må vente lidt. I mellemtiden er der kommet et par barselsgaver på to-do listen og et par dertilhørende egne designs i min nye noteblok. Jeg er nemlig begyndt at skrive/tegne mine ideer ned, så de ikke hober sig op i hovedet, mens jeg hækler. Det giver mere nærvær i det, jeg arbejder med, når tankerne ikke sværmer om nye ideer.